چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۵

با معرفی برگزیدگان حوزه کتابخانه های عمومی؛

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در کردستان برگزار شد

IMG_1146.jpg

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در استان کردستان با تقدیر از ۱۱ فعال عرصه کتاب و کتاب‌خوانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار و همچنین تجلیل از فعالان و مروجان این حوزه با همکاری کتابخانه های عمومی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان روز سه شنبه ۲ آذرماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان؛ عبدالسلام کریمی، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی؛ سید انور رشیدی، شهردار سنندج؛ بهرام نصراللهی زاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان؛ حجت الاسلام سید محمدسادات، رئیس شورای هماهنگی استان کردستان و جمعی از کتابداران، نویسندگان، اصحاب رسانه و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در سالن اجتماعات شهید شیخ الاسلام کتابخانه مرکزی امام خامنه ای (مدظله العالی) شهر سنندج برگزار شد.

محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان در این آیین با بیان اینکه نام و یاد علامه طباطبایی، مفسر بزرگ قرآن کریم با روز کتاب و کتابخوانی پیوند خورده است، گفت: تصور بیشتر مردم بر این است که علامه طباطبایی با علوم اسلامی بیشتر مرتبط است اما در روزگاری که کتابت رایج نبود، علامه طباطبایی با پشتکار و مجاهدت ۱۷ سال از عمر با عزت خود را برای خلق اثر تفسیر المیزان صرف کرده‌اند.

وی عنوان کرد: ما در نهاد کتابخانه های عمومی سعی داریم ذائقه مخاطبانمان را به سمت و سویی پیش ببریم که اثر خوب تولید شود، اثر خوب درخواست شود و اثر خوب نیز مطالعه شده و خواهان داشته باشد و این مهم در نهاد کتابخانه‌ها با جدیت دنبال می‌شود.

مخدومی یادآور شد: نهاد کتابخانه‌های عمومی طی سالیان گذشته ۲ رویکرد اساسی در پیش گرفته است؛ اینکه کتابخانه‌های خود را به پاتوق های فرهنگی و اجتماعی تبدیل کند و مکان کتابخانه به فضایی تبدیل شود که همه بتوانند از آن استفاده و بهره برداری کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان با اشاره به اینکه هدف و وظیفه ما در این روز این است که از تولید و تقاضای کتاب‌های خوب حمایت کنیم، تصریح کرد: کتابخانه باید به فضایی بدل شود تا خانواده‌ها بتوانند برای کسب علم و ارتقای خود به آن مراجعه کنند.

عبید رستمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار و تجلیل از فعالان این عرصه، بیان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر چند متولی اصلی حوزه کتاب نیست اما اقدامات و فعالیت‌های زیادی را در این بخش در طول سال انجام می‌دهد.

وی یکی از اقدامات این اداره کل را اهدای کتاب به مدارس روستایی و نواحی حاشیه اعلام کرد و افزود: تلاش ما توزیع عادلانه فرهنگ در استان است و در این زمینه باید نگاه به روستاها و نواحی منفصل و حاشیه بیشتر باشد و در این زمینه نیازمند همکاری بیشتر دستگاه ها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها هستیم.

وی افزود: یکی دیگر از کارهای این اداره کل ایجاد کمیته‌های خرید با هدف کمک به خرید کتاب از ناشران و مولفان استانی است و ما پس از خرید، کتاب‌ها را به صورت رایگان در اختیار دوستداران کتاب قرار خواهیم داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را از دیگر فعالیت‌ها اعلام کرد و افزود: هرچند ۲ سال گذشته به واسطه شیوع ویروس کرونا نمایشگاه کتاب برگزار نشد اما نمایشگاه‌های مجازی هم با استقبال خوب مردم کتابخوان استان روبه رو شده است.

وی با اشاره به اینکه قرار است تا پایان سال با همکاری کتابخانه‌های عمومی همایش سواد فرهنگی برگزار شود، گفت: برگزاری این همایش به ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه کمک شایانی خواهد کرد.

عبدالسلام کریمی، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی نیز در این مراسم، عنوان کرد: علم و دانش تاثیر بسزایی در زندگی افراد خواهد داشت و این موضوع که علما، دانشمندان و اهل علم بیشتر می توانند خوف خداوند را در دل داشته باشند، ثابت شده است. به همین دلیل بین کسانی که می‌دانند و کسانی که نمی‌دانند فرق بسیار است.

وی با بیان اینکه محققان و اهل کتاب و علم باید رهبران جامعه باشند، گفت: اگر می‌خواهیم جامعه‌ای سالم و به دور از هر نوع آسیبی داشته باشیم باید در خدمت علم و آگاهی باشیم.

کریمی با بیان اینکه علم و دانش در دین اسلام بسیار مهم است، یادآور شد: بدون شک ما نمی‌توانیم همه علم‌ها را فرا بگیریم لذا باید برای افزایش دانش و آگاهی خود از بزرگان، علما و تجربه های دیگران نیز درس بگیریم.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی اضافه کرد: هر کس  به اندازه ای که علم و دانش داشته باشد، وارث انبیا خواهد بود و باید با فکر و اندیشه سایر مردم را از دریای جهل و نادانی برهاند.

وی اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون کتاب مظلوم است در حالیکه اخوت، روشنگری و اقتدار ما با کتاب و مطالعه است و اگر غیر از این باشد نشان می‌دهد که کتاب و علم حاکم نیست.

کریمی همچنین با تاکید بر لزوم حمایت از نویسندگان و مولفان بومی و ترویج فرهنگ مطالعه، اضافه کرد: همه باید تلاش کنیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم و زمینه‌ای را فراهم کنیم که اگر کسی نمی تواند به کتابخانه و سایر مکان های فرهنگی برود، کتابخانه را داخل به داخل منزل وی ببریم.

سجاد محمدیان، مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این ادامه به صورت مجازی در برنامه حضور پیدا کرد و از برگزاری مسابقه «جایزه خدمات کتابخانه‌های عمومی: خدمات برون ‌کتابخانه‌ای» خبر داد و گفت: این مسابقه به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور و انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران، به عنوان یکی از برنامه های اصلی همایش بین المللی «طراحی و توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی؛ الگوها، تجربه‌ها و ایده‌ها» ویژه کتابداران کتابخانه های عمومی نهادی و غیرنهادی طراحی شده و تلاش می کنیم، مشارکت تمامی کتابداران را در این جایزه داشته باشیم.

محمدیان با اشاره به اینکه جایزه ملی خدمات برون کتابخانه‌ای برای تشویق کتابداران به ارائه خدمات به صورت مستمر است، افزود: این خدمات ممکن است در همه کتابخانه ها به صورت مستمر انجام شود اما اثرپذیری، گستره، نوع و تداوم خدمت در ملاک های ارزیابی این جایزه لحاظ خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: برای شرکت در این جایزه، همکاران باید هرگونه مستندات مربوط به خدمات ارائه شده اعم از خدمت در اماکن ویژه، خدمت در اجتماع، خدمت در مناطق فاقد کتابخانه، خدمت در شرایط خاص، خدمت در خانه و ... را ارائه کنند. همکاران می توانند از اول آذر لغایت ۲۰ دی ماه مستندات خدمات ارائه شده به همراه شرح کامل ۵۰۰ کلمه ای شامل مکان، زمان، خدمت گیرندگان، نحوه ارائه خدمت، میزان تأثیرگذاری و هر سندی که استمرار فعالیت را نشان دهد، در سامانه ipla.ir بارگذاری یا به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

تجلیل از حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در اسنتان کردستان به پاس حمایت از کتابخانه های عمومی و واگذاری حق انتفاع کتابخانه مرکزی امام خامنه ای (مدظله العالی) به نهاد کتابخانه های عمومی کشور یکی از برنامه های جنبی آیین گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در کردستان بود.

همچنین رونمایی از کتاب «روزشمار دانایی(تاملاتی برای تمام روزهای سال)» اثر لئوتولستوی که برای نخستین بار توسط امید ورزنده مترجم کردستانی ترجمه شده است، از دیگر برنامه های این مراسم بود که با استقبال حاضران مواجه شد.

در پایان این مراسم از ۲ کتابخانه‌ برتر، یک مسئول برتر کتابخانه، ۲ کتابدار نمونه، ۵ کتابخوان برتر و یک پیشکسوت تجلیل به عمل آمد.

برگزیدگان بیست و نهمین دوره هفته کتاب استان کردستان عبارتند از:

پیشکسوت برتر:

پروین محمدی بانه، کتابخانه های عمومی شهرستان سقز

کتابخانه‌های برتر استان کردستان:

کتابخانه عمومی شهید فریدون رستمی روستای شیروانه شهرستان کامیاران

کتابخانه عمومی شهید مسلم جلالی زاده روستای گلین شهرستان سنندج

مسئول برتر کتابخانه‌های عمومی استان کردستان:

هادی رحمان زاده، کتابخانه‌ی عمومی شهید برهان عالی شهرستان سنندج

کتابداران برتر استان کردستان:

زیبا عبدالملکی، کتابخانه عمومی شهید مدرس شهرستان قروه

محمد جوانمیری، کتابخانه عمومی شهید نعمتی شهرستان کامیاران

کتاب‌خوانان برتر استان کردستان:

گروه سنی خردسال: مهراد صفریان، عضو کتابخانه عمومی امام خمینی(ره) شهرستان مریوان

گروه سنی کودک: پارمیدا قادرزاده، عضو کتابخانه عمومی شهید مجید شهریاری شهرستان دهگلان

گروه سنی نوجوان: غزل فعله گری، عضو کتابخانه‌ی عمومی شهید مدرس قروه

گروه سنی جوان: فرداد فتح الله زاده، عضو کتابخانه عمومی شهید عبدالحمید فرقانی شهرستان سقز

گروه سنی بزرگسال: فاطمه فتحی، عضو کتابخانه عمومی شهید جلال بارنامه شهرستان سروآباد

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 4 =